Stort partnerskap med känt mästerskap   Patrik Martinsson och två av bilarna som tävlar

Stort partnerskap med känt mästerskap

Publicerad
2022-06-22
Skribent
Redaktionen

Redan under början av året började det snackas bakom kulisserna, att Hexis Scandinavia skulle inleda ett nytt partnerskap.

Nu står det äntligen klart, att det är med Porsche Carrera Cup Scandinavia – en av världens populäraste racing-mästerskap. Förutom självhäftande produkter för reklam på bl a skyltfönster och golv, är Hexis väletablerade inom carwrapping, fordonsdekor och stenskottsskydd. Dessutom har man tidigare tävlat med sitt eget Racingstall; Hexis Racing, i FIA GTA1.
Lägg till det, att Clément Mateu, VD på moderbolaget Hexis Graphics, även tävlat framgångsrikt i Porsche Mobile 1 Supercup. Detta i en Porsche 911 GT3 Cup, vilket även är den bilmodell man tävlar med i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Vi är väldigt stolta över att få möjligheten att bli partner till Porsche Carrera Cup under 2022-2023, förklarar Patrik Martinsson, VD på Hexis Scandinavia.
– Det är en vägledning, åt vilket håll Hexis är på väg på den skandinaviska marknaden, med varumärken som Bodyfence och Skintac.

– Vi har sedan vi startade i Sverige 2011, ständigt växt och det känns fantastiskt att vi på så kort tid har etablerat vårt varumärke, att vi nu kan ingå partnerskap med ett så starkt varumärke, som Porsche faktiskt är.

Inom ramarna för samarbetet, kommer Hexis vara leverantör av både folie och Bodyfence, till flera av bilarna som tävlar. Dessutom ska man aktivt delta och presentera produkterna på tävlingarna, event som trackdays och på olika Porsche Center i landet.

.