Axlar stor distributionsroll   Kostymmodeller med Tailor-kostymer

Axlar stor distributionsroll

Publicerad
2022-06-20
Skribent
Redaktionen

Under en längre tid har den Norrtäljebaserade leverantören Texstar och Göte David Teko AB, ägare av kostymvarumärket Tailor, haft ett starkt samarbete.

Nu tar man det till nästa nivå, i och med att Texstar nu axlar rollen, som ansvarig distributör av hela sortimentet. Distribution av Tailor sker nu från huvudlagret i Norrtälje och försäljningen går via Texstars återförsäljarnät. Tidigare skedde samtlig logistik och lagerhantering från Viskafors, utanför Borås.

– Vi på Texstar är otroligt stolta över att få detta förtroende från Göte David Teko, säger Mats Ågren, VD på Texstar.
– Med Tailor i vårt sortiment kommer vi bli en starkare och bättre helhetsleverantör av lätta arbets- och profilkläder.

Satsar på uniform
Varumärkesägaren Göte David Teko kommer istället inrikta sig på sina avtalskunder inom uniform, vilket är ett område som har haft en stark tillväxt de senaste åren. Här ser man dessutom en stor potential framöver.

– Vi ser en stor fördel med Texstar, som har ett brett distributionsnät, en aktiv säljkår och en välutvecklad kundtjänst. Det kommer skapa ett mervärde för Tailor, säger David Johansson, VD på Göte David Teko.
– Texstar har en modern förädlingsavdelning, vilket samtidigt ger en hög flexibilitet och en komplett helhetslösning för slutanvändaren.

Tailor, vars plagg tillverkas av Öko-tex certifierade tyger, används sedan tidigare av många företag inom service-, hotell-, säkerhets- och profilbranschen. Texstar å sin sida är en av de större leverantörerna inom lätta arbets- och profilkläder.