Agfa storsatsar inom digitaltryck

Agfa storsatsar inom digitaltryck

Publicerad
2022-06-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu gör Agfa-Gevaert en nysatsning på den digitala trycktekniken, i och med att man nyligen förvärvade Inca Digital Printers. Med det nya förvärvet i hamn, får man dessutom ett större fokus, på tillväxt inom digitaltryckta förpackningar.

– Förvärvet innebär ett stort steg i Agfas omvandling. Digitaltryck är sedan tidigare ett lönsamt segment i vår koncern och vi ser en enorm potential med det nya tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, VD på Agfa-Gevaert Group.

Det förvärvade bolaget är baserat i Cambridge, Storbritannien och är kanske mest känt som en utvecklare och tillverkare, av snabba digitaltrycksmaskiner. Då främst med fokus på skylt- och displayapplikationer samt inom den ständigt växande marknaden för tryckta förpackningar.
Förvärvet uppges bl a omfatta den befintliga portföljen av tryckpressar, en större serviceorganisation samt en nydesignad produktlinje av Singel Pass-skrivare. I nuläget verkar det inte, som att det kommer ske några större förändringar kring varumärket Inca Digital Printers.