Uppdaterat för design av trycksaker

Uppdaterat för design av trycksaker

Publicerad
2022-05-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

PosterArtist är ett system, som förenklar design och print av exempelvis affischer, banderoller och reklamblad.
Det utvecklas av Canon och nu har en ny version kommit ut på nätet. Vilket kan underlätta för alla som använder storformats- eller kontorsskrivare från Canon.

– Just tryckta affischer är fortfarande ett av de mest effektiva sätten, att skapa uppmärksamhet för en produkt, en tjänst eller ett evenemang, säger Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska.
– Med nya versionen av PosterArtist kan våra kunder låta kreativiteten flöda och skapa mervärde med sina skrivare. De kan ta fram fantastiska reklambudskap – oavsett om det gäller en framträdande marknadsföringskampanj, en lokal gårdsmarknad eller ett gruppevent.

Tomas Lagerberg, Canon

Med miljontals bilder
Företaget har matat systemet fullt av olika mallar, Clipart-bilder, teckensnitt och tillgång till miljontals royaltyfria stockfotografier från olika bildbibliotek.

– Kunder, som vill producera affischer, har hittills behövt investera i komplicerade designpaket och lägga avsevärd tid på att förstå hur de ska användas, fortsätter Tomas Lagerberg.
– Men med PosterArtists intuitiva användargränssnitt kan nu alla Canons kunder – från professionella grafiska producenter till hemanvändare – skapa imponerande affischer, reklamblad och banderoller, oavsett kunskapsnivå inom design.

– Programvaran nås från vilken plats som helst och privatpersoner och företag kan på ett fantastiskt flexibelt sätt, anpassa sina affischapplikationer efter de bekväma arbetssätt som gäller idag.

Den nya versionen guidar användaren från början till slut, oavsett om man redan har en tydlig idé eller om man vill ha tips och idéer. Till dem som använder storformatsskrivare från ImagePrograf-serien har man dessutom lagt till en extra finess.
Användarna kan exempelvis skapa extra intensitet och effekt med det fluorescerande bläcket och kan, i Vivid-läget, välja mellan tre olika färgmättningsnivåer.

imagePROGRAF-300 och imagePROGRAF GP-4000

imagePROGRAF TZ-30000

.