Smart lösning för installatörer   (foto: Nexans)

Smart lösning för installatörer

Publicerad
2022-05-31
Skribent
Redaktionen

Tack vare en innovativ förpackningslösning, ska kabeltillverkaren Nexans underlätta för installatörer världen över. Här tar man vara på att det ska underlätta arbetet och skydda produkterna, samtidigt som det bidrar till ett minskat klimatavtryck.

Detta, för att öka både effektiviteten och konkurrenskraften. Den nya förpackningen kan dessutom användas som ett verktyg under själva installationen.

– Våra kablar är metermärkta, så man vet hur mycket man använt och enkelt kan rulla in resterande kabel och bära tillbaka den när man är klar, säger Katrin Strömsjö på Nexans.
– Vi har olika förpackningslösningar för olika kablar och hos samtliga, går det att återförsluta förpackningen, om man inte nyttjar hela kabeln på en gång. På så vis håller sig kabeln ren och snygg till sista metern.

Uppnår målen
Produktionen av förpackningarna har granskats och optimerats, i linje med företagets ställda klimatmål. Ambitionen är att uppnå koldioxidneutralitet år 2030. Nexans har satsat på både sina kablar och förpackningarna. En viktig faktor har varit att ha en lokalproduktion på de förpackningslösningar som består av wellpapp – och att de ska vara 100% återvinningsbara.