Levererar till stort danskt projekt   (foto: MultiQ)

Levererar till stort danskt projekt

Publicerad
2022-05-25
Skribent
Redaktionen

Danmarks hittills största spårvägsprojekt går under beteckningen; Hovedstadens Letbane. Det är en 28 km lång spårväg, avsedd för snabbtåg, med 29 stationer.

Till dessa, ska man även placera ut drygt 180 digitala informationsskärmar. Det svenska företaget MultiQ, verksamt inom digital signage, har fått uppdraget att leverera informationsskärmarna, till ett ordervärde om 6 miljoner danska kronor. Järnvägsinfrastrukturen levereras av Siemens.

– Vi är oerhört stolta och tacksamma över att Siemens har valt oss som leverantör. MultiQ har ett brett utbud av både tjänster och skärmar anpassade för både fordon och utomhusbruk, säger Mads Henrik Hansen, VD på MultiQs filial i Danmark.
– Vi har sedan tidigare nära samarbeten kring utomhusskyltning med Nordjyllands Trafikselskab, Sydtrafik, Fynbus och Metro-Cityringen. Genom vårt samarbete med Siemens stärker vi nu vår position ytterligare inom kollektivtrafiken i Danmark.

Den nya banan beräknas få 13-14 miljoner årliga resenärer och sträcker sig från Lundtofte, i norr till Ishøj i söder. Totalt passerar man åtta kommuner och runt Köpenhamn, kommer det att skapas ett sammanhängande kollektivtrafiknätverk, där det blir lätt för resenärerna att byta tåg.