Lanserar världsunikt skyltsystem

Lanserar världsunikt skyltsystem

Publicerad
2022-05-05
Skribent
Redaktionen

Den Malmöbaserade skyltutvecklaren Systemtext har lanserat Supernova+, en världsunik och patenterad färgteknik.

Med denna förbereder man sig för framtida regleringar kring arbetsmiljöskyltar, enligt den internationella standarden ISO.

– Det har funnits ett stort behov, av tydligare och bättre arbetsmiljöskyltar på marknaden, säger Estelle Salinder, VD på Systemtext.
– Med Supernova+ har vi tagit fram en revolutionerande produkt, som kommer att göra stor skillnad på många platser.

Viktig standard
Arbetsmarknadens utveckling går mot mer internationella arbetsplatser, i såväl Sverige som Europa. Sistnämnda ligger i framkant med arbetsmiljöskyltar enligt ISO och i Sverige, godkänner man både standarderna ISO och AFS.
Systemtext, som sedan 20 år tillbaka varit en av de marknadsledande aktörerna inom arbetsmiljöskyltar, förbereder sig nu på framtida regleringar. Både nationellt och internationellt. Den nya färgtekniken uppges återge korrekta signalfärger, i både dagsljus och mörker, enligt ISO 3864 och alla piktogram är godkända i enlighet med ISO 7010.

– Den innovativa och patenterade tekniken ger bättre och tydligare färger. Med vetskap om vad färg har för betydelse i en plötslig nödsituation är Supernova+ skyltar en synlig livräddare, som ökar sannolikheten för att rädda människoliv, fortsätter Estelle Salinder.

Dessutom överskrider skyltens efterlysningsvärden minimumkraven i ISO 16069, vilket innebär att Supernova+ lyskraft är både starkare och längre. Systemtext är ett svenskt bolag, som utvecklar, utformar och producerar arbetsmiljöskyltar. Bolaget ingår i koncernen Bergman & Beving.