Världsledande inom lock   (foto: Liplid)

Världsledande inom lock

Publicerad
2022-04-05
Skribent
Redaktionen

Det svenska företaget Unicup Scandinavia AB och deras miljövänliga kaffelock Liplid, har tagit hem en utmärkelse i World Star Packaging Awards 2022.

Där med kan locket nu kallas för världens bästa lock.

– Det är ett fantastiskt erkännande av vårt innovativa och klimatsmarta lock. Ett lock som dessutom gör att kaffet smakar så mycket bättre, säger Jesper Berthold, VD på Unicup Scandinavia AB.
– Utnämningen visar, att världen behöver smarta och funktionella alternativ till alla de dryckeslock av plast, som dominerat marknaden.

Är en vinnare
Det är organisationen WPO; World Packaging Organisation, som efter en noggrann analys utser världens bästa förpackningar. Bedömningen görs av en jury bestående av 36 experter från lika många länder.

– Liplid är en vinnare, eftersom det är ett bättre, säkrare och mer trevligt sätt att dricka On The Go. Locket är dessutom 100% återvinningsbart och 100% biologiskt nedbrytbart, lyder juryns motivering.

Liplid vann inom kategorin Förpackningsmaterial och komponenter, med ett pris som delas ut i samband med den stora förpackningsmässan i Milano, Italien den 4 maj.

Ny storkund
Senare har det dessutom framkommit att bl a den svenska restaurangkedjan Max Burgers har valt att använda det nya kaffelocket Liplid, detta enligt nyhetssajten Packnet (öppnas i ny flik). Max säljer drygt två miljoner kaffekoppar per år.

– För MAX är hållbarhet inte bara ord, det är också en naturlig del i deras värderingar och agerande. De är dessutom noga med att fokus på hållbarhet kombineras med en positiv upplevelse för gästen, säger Jesper Berthold VD på Liplid.

.