Textiltryckeri digitaliserar produktionen

Textiltryckeri digitaliserar produktionen

Publicerad
2022-04-11
Skribent
Redaktionen

Det Gällstadsbaserade tryckeriet Hobby Reklam ville investera och stärka sig för framtiden. Från att ha varit ett renodlat screentryckeri i hela 60 år, har man nu investerat i den digitala produktionstekniken.

Det blev en Kornit Storm HD6, en DTG-printer från Kornit Digital, som levererades och installerades av den svenska återförsäljaren Indukta, i närliggande Borås.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet, att leverera en Kornit Storm HD6 till Hobby Reklam, kommenterar Christian Stjärnerud, VD på Indukta.
– On-demand och miljöcertifierad tryckteknik är verkligen framtiden.

Ska ge nya affärer
Under hösten 2022 blev man även klar med allting, gällande en GOTS-certifiering. Tillsammans med den nya textilprintern, ser man fram emot en mer hållbar produktion.

– Vi tror, att detta är framtiden inom textilt tryck- och reklambransch och det är något vi känner starkt för, säger Ingela Axelsson Svenson, delägare av Hobby Reklam.
– Det möjliggör ett snabbare produktionssätt, med möjligheter till mindre serier och en tydligare grön profil.

Digital trycktjänst
Samtlig produktion av GOTS-certifierade produkter kommer att tryckas i Kornit-maskinen, med rätt certifikat på färgerna. Vidare har man gjort en storsatsning på ett bredare sortiment, av ekologiska produkter.

– Det här är riktig kul och spännande. Vi har tittat på flera certifieringar och med vår satsning på klädmärket Stanley/Stella, föll det naturligt att även GOTS-certifiera vår tryckproduktion, säger Niclas Axelsson, delägare av Hobby Reklam.
– Nu kan vi erbjuda en marknadsledande digital trycktjänst, som dessutom är hållbarhetscertifierad.

Tryckeriet driver även hemsidan tshirt.se, varifrån man säljer en uppsjö av textilprodukter.
Sajten har ett smart designverktyg, för att man på enkelt sätt ska kunna personanpassa sin beställning.