Med rötterna i öst

Med rötterna i öst

Publicerad
2022-04-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Nato-frågan har blivit något av en glödhet potatis, speciellt med tanke på höstens stundande val. Så länge jag kan minnas, har jag alltid varit för ett medlemskap. Fast jag kan ändå förstå dem, som är emot det och deras argument, om Sveriges medlande och neutrala roll.
En sådan roll är givetvis extremt viktig att bibehålla. Oavsett vilket beslut våra politiker fattar, så hoppas jag, från djupet av mitt hjärta, att det tas i samklang med Finland.

Dels på grund av våra långa och starka band med varandra. Dels på grund av det otroligt stora antal Formel 1-förare som Finland har producerat; bl a Häkkinen, Rosberg, Kovalainen, Bottas och min personliga favorit; Räikkönen.
Främst beror det egentligen på mina finländska rötter, som jag stolt står upp för. Om den tokiga presidenten i Ryssland skulle anfalla, ska jag stå först i ledet i den frivilliga armén som skickas till Finland. Det lovar jag.

Jag är väl egentligen inte rätt person att yttra mig om Sveriges säkerhetspolitik. Eller ja, jag är väl inte rätt person att yttra mig inom många områden. Det är dock svårt att hålla truten stängd alla gånger, speciellt med tanke på att det är så himla kul att ha många och starka åsikter.

I högsta möjliga mån försöker jag undvika, att gå till personangrepp i mina yttranden, även om det givetvis händer ibland. Det är däremot inte fallet med majoriteten av våra partiföreträdare, som alla tar chansen att munhugga mot meningsmotståndarna, så fort tillfälle ges.
Jag har sett en del debatter den senaste tiden och om jag ska vara ärlig, äcklar det mig. Graden av pinsamheter är hög när debatterna är igång. Speciellt samtidigt som man inser, att det är denna sandlåda av vuxna människor, som ska leda Sverige framåt.

Något att som är framåt, i positiv bemärkelse, är alla de fantastiska möten den senaste tiden. Först fick vi träffa en handfull på PWA Promotions roadshow i Stockholm, vilket ni kan läsa om i detta nummer. Nyligen kom vi även hem från Sign&Print-mässan i Kista, där många på den grafiska sidan ställde ut. Mer om detta i nästkommande nummer.
Framöver finns ett antal resor planerade. Exempelvis ska tidningen ta sig till sommarens höjdpunkt; Fespa-mässan i Berlin, Tyskland. Den och alla andra resor kommer självklart bli både kul och spännande. Fast det finns något jag ser fram emot ännu mer. I sommar är det nämligen släktträff i Finland och jag får äntligen träffa min kära, lilla mormor igen.

En pojkes relation till sin mormor är något extra speciellt. Även om pojken i det här fallet har skaffat lite skägg, så kommer jag alltid vara en pojke i hennes ögon. Nu har det tyvärr gått alldeles för många år sedan jag besökte henne sist. Vilket känns väldigt tungt.
Samtidigt börjar jag känna saknad för min kära farmor. Det var också ett par år sedan jag träffade henne sist. Nu måste jag verkligen göra något åt det här. Så länge jag gör det, kan du som hedervärd läsare av Screen&Marknaden, njuta av detta nummer.

Jag önskar dig och dina en trevlig läsning.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
chefredaktör