Kliver på som ny VD

Kliver på som ny VD

Publicerad
2022-04-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Under våren kliver Kent Blom på, som ny VD för Arctic Papers svenska verksamhet. Koncernens pappersproduktion i Sverige omfattar bruken i Grycksbo och Munkedal, i Dalarnas respektive Västra Götalands län.
Kent Blom, som är 40 år, kommer senast från rollen som VD för Meritor HVS AB, ett verkstadsbolag som är underleverantör till fordonsindustrin. Dessförinnan har han arbetat på bl a Atlas Copco och Strängbetong.
Sett till utbildning är han utbildad civilingenjör från Linköpings universitet och har läst en masterutbildning i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.

– Kent Blom har en gedigen erfarenhet av industriell produktion och är välmeriterad, för att utveckla verksamheten vid våra svenska bruk, säger Michal Jarczyński, VD för Arctic Paper-koncernen.
– Hållbarhet, nya produkter och innovationer inom både grafiska papper och förpackningspapper, blir än viktigare i framtiden.

Tillsättningen kommer då nuvarande VD för Arctic Paper i Grycksbo går i pension till sommaren 2022. För verksamheten i Munkedal är det koncernens CFO; ekonomidirektör, som fungerat som VD. Han kommer efter tillträdandet, fokusera mer på sina uppgifter som CFO.