Tryckeri förvärvar enskild firma

Tryckeri förvärvar enskild firma

Publicerad
2022-03-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Det Kungsholmenbaserade tryckeriet Duplotryck, som ingår i Increasorkoncernen, förvärvade, i slutet av 2021, Royal Dekor of Sweden.

Det förvärvade företaget har tidigare drivits som en enskild firma i Uppsala och arbetar inom e-handel med tryck på bl a muggar, väggdekor, musmattor och kläder. Produktion har tidigare skett i ett eget tryckeri och sedan starten 2016, har man levererat över 150 000 produkter till kunder runt om i Sverige.

– Att genomföra förvärv är inget som görs över en dag. I normala fall är det längre processer som kräver ett flertal personer involverade från bägge parter, säger Andreas Trouin, VD på Increasor.
– Därför är jag överlycklig när en förvärvningsprocess inte bara går snabbt, utan felfritt och att det finns en gemensam förståelse under hela vägen, igenom alla samtal.

– Med detta nya förvärv stärker Increasor sin koncern och detta blir den sista pusselbiten, för att sätta igång med en stark B2C försäljning för Duplotryck.

Köpeskillingen uppgick till 300 000 kronor, för verksamheten som omsatte ca 1,2 miljoner kronor och sedan den 16 december 2021 sker all produktion i tryckeriet på Kungsholmen, Stockholm. I förvärvet ingick dessutom ett kundregister på omkring 4 000 kunder.