Tar över konkurrenten

Tar över konkurrenten

Publicerad
2022-03-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Digital Signage-bolaget Visual Art tog i februari över konkurrentverksamheten Ocean Media Tech. Det ligger i linje med deras ambitiösa tillväxtplaner, då Visual Art ska fortsätta expandera inom mjukvarulösningar för Digital Signage.
Genom förvärvet kommer dels nya medarbetare, dels ett antal kunder. Exempelvis tillkommer Synsam och Skruf, som tillsammans med andra nya kunder tillför över 40 miljoner kronor i årlig omsättning.

– Vi befinner oss i en stark, expansiv fas och är otroligt glada över att kunna knyta till oss kunder som, likt oss, är på en stark tillväxtresa i Europa, säger Anders Apelgren, VD på Visual Art.
– Vi får också nya medarbetare, som besitter gedigna kunskaper inom LED och kommer fortsätta vårt starka samarbete med Ocean Outdoor Group.

– Vi är spända över att bli en ledande aktör, på en snabbt växande marknad, där intresset från kunderna ständigt ökar.

Ska bli störst
Idag finns Visual Art på plats i totalt åtta länder i Europa, med ca 120 anställda och siktet är inställt på att bli den största aktören i Europa. Just nu omsätter företaget drygt 210 miljoner kronor.

– Vi kommer att fortsätta investera i vår mjukvara och andra innovativa lösningar, såsom den AI-lösning vi började leverera till en snabbmatskedja under 2020, för att bland annat öka snittkvittot, avslutar Anders Apelgren.