Stor tryckpress till Värnamo   (foto: Heidelberg)

Stor tryckpress till Värnamo

Publicerad
2022-03-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det Värnamobaserade kartongtryckeriet Grafs Kartong kan numera stoltsera, med att de har en ny offsetpress i lokalerna. Det gäller det senaste maskineriet från Heidelberg; en Speedmaster CX 104 och just denna, är faktiskt den 1 000:e maskinen som såldes av tillverkaren.

– Vår nya universalpress; Speedmaster CX 104, har blivit en stor hit på marknaden, säger Stefan Hasenzahl på Heidelberg.
– Redan innan lanseringen i somras, hade vi beställningar på över 500 enheter, en siffra som har fördubblats på bara tre månader.

Den nya offsetpressen, som trycker upp till 16 500 ark i timmen, ersätter deras tidigare maskin; Heidelberg Speedmaster CD 102. Nyinvesteringen innefattar även ett kontrakt, som täcker förbrukningsmaterial och mjukvara under flera år.

Fördelar för företaget
Familjeföretaget Grafs Kartong grundades 1947 och tillverkar förpackningar till kunder inom en rad olika branscher. Idag är det syskonen Annelill Annvik och Lasse Svärd, som äger och driver företaget.

– Vi tittade på och jämförde både digitalt och offset, men lanseringen av Speedmaster CX 104 satte punkt för vårt letande, säger Annelill Annvik.
– Betydande förbättringar av förberedelser och kvalitetskontroller, i kombination med integration i arbetsflödet, gör oss säkra på fördelarna för hela företaget.

Exempelvis finns Prinect Production Manager, som uppges täcka alla nyckelfunktioner vid förpackningstryck. Det är en CAD-baserad lösning, som säkerställer snabb och enkel påläggning och inkluderar alla typiska märkningar vid tryck av förpackningar.