Marknadsför med 20 miljoner bilder

Marknadsför med 20 miljoner bilder

Publicerad
2022-03-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Ett nytt samarbete mellan nättryckeriet Onlineprinters och bildbiblioteket Shutterstock, ger användare av designverktyget Utforma-online, tillgång till 20 miljoner bilder; gratis.
Med andra ord innebär det, att tryckeriets kundbas numera kan utforma trycksaker, med ännu större frihet och kreativitet. Oavsett om det gäller visitkort, affischer eller flyers.

– Även om det är en del av vardagen för designproffs, att plocka fram professionella bilder till sina projekt, är det en utmaning för mindre företag som hantverkare, butiksägare och andra självständiga verksamheter, förklarar Fabian Stich, COO på Onlineprinters.
– Ofta använder de även gratis bilddatabaser. Där fattas det dock ofta kvalitet och urval, vilket ökar ansträngningen och leder till ganska mediokra resultat.

För att underlätta ytterligare, har Onlineprinters tagit fram bransch- och ämnesspecifika samlingar för kunderna. Om man däremot inte skulle finna det rätta motivet där, så har det implementerade API-gränssnittet en utökad sökfunktion för biblioteket med totalt 20 miljoner bilder.