Coloreel tar nya marknadsandelar

Coloreel tar nya marknadsandelar

Publicerad
2022-03-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu växer Coloreel, både på hemmakontinenten och på andra sidan Atlanten.

I Portugal har man nyligen slutit en ny affär med distributören MIB; Máquinas Industriais para Bordados, gällande tio enheter.

– Jag är så exalterad över att MIB, ett företag med stor erfarenhet och bra rykte på den portugisiska marknaden, har valt vår teknik för mer hållbara och kreativa broderier, säger Sven Öquist, försäljningschef på Coloreel.
– De ser potentialen, som Coloreel tillför deras verksamhet. Det är en milstolpe för oss på Coloreel, eftersom det också innebär att flera av MIBs kunder ökar sina installationer av Coloreel-enheter, för att möta den ökade efterfrågan på vår dekorationsteknik.

Även på den amerikanska marknaden har man signerat nya avtal för distribution. Det senaste är ett med ZSK Machines, som ser möjligheter med Coloreels teknik för digital infärgning av textiltråd.

Ett nytt pris på hyllan
Under hösten 2021 kunde man dessutom stoltsera med, att man blivit tilldelade utmärkelsen Encouragement for Action, i kategorin Fashion Innovation, från Stockholms Fashion District. Priset delas årligen ut till företag, som bidrar till en mer hållbar modeindustri.
Detta eftersom att infärgning av tråd och tyger ofta kräver mycket stora vattenresurser, som tillsammans med restavfall och kemikalier, släpps ut i sjöar och hav.