Bygger ut för framtiden   Nichlas Ernstsson (foto: Linus Ernstsson)

Bygger ut för framtiden

Publicerad
2022-03-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Godisgrossisten Ert Godis, som säljer bl a present-, reklam- och eventgodis, har börjat växa ur kostymen och nu väntar den största tillbyggnaden i företaget historia; på totalt 5 000 kvm.

Senast man byggde ut var år 2016; då med 1 600 kvm och för närvarande fogar man över 6 000 kvm.

– Vi har länge försökt få tillstånd av kommunen att bygga ut och få en möjlighet att expandera ännu mer. Nu är alla papper påskrivna och vi kan äntligen sätta spadarna i jorden, säger Nichlas Ernstsson, VD på Ert Godis.
– Vi kommer nu bygga ca 5 000 kvm, vilket kommer bli ett enormt lyft för hela verksamheten. Vi har idag ca 5 000 pallplatser på vårt lager och med de nya ytorna, finns det möjlighet att dubbla antalet.

Tillbyggnaden beräknas vara klar under sommaren 2022 och utöver tillbyggnaden har företaget dessutom förvärvat ett okänt antal närliggande fastigheter.

Tjugoåtta i branschen
Grossisten, som är baserad i Växjö, grundades för 28 år sedan och då bedrevs verksamheten i ett garage, med endast en anställd. Sedan dess har det hänt väldigt mycket och idag är man 80 anställda och med utbyggnaden, räknar man med att kunna anställa ca 10 personer till.