Nytt avtal för Skandinavien   Johan Fensby och Takuya Marubayashi från Kyocera samt Jan-Olof Jungersten från Visutech

Nytt avtal för Skandinavien

Publicerad
2022-02-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Japanska Kyocera, tillverkare av bl a skrivhuvuden, släpper nu sin allra första egna skrivare; Taskalfa Pro 15000c. Därigenom har man även tecknat ett avtal med leverantören Visutech.
Det innebär, att sistnämnda kommer sälja och leverera Taskalfa Pro 15000c, en arkmatad inkjetprinter med vattenbaserat bläck, till kunder i Sverige och övriga Skandinavien.

– Lanseringen av produktionsskrivare för den grafiska industrin är strategiskt viktigt för Kyocera. Vi har varit noga i vårt val av distributör och genom Visutech, får vi en av Nordens mest framstående leverantörer, säger Johan Fensby, landschef på Kyocera Document Solutions Nordic.
– De har lång erfarenhet och stor teknisk expertis. Det gör att vi känner oss glada och trygga med att teckna ett skandinaviskt avtal med dem.

TASKalfa Pro 15000c

Efterfrågan på marknaden
Man märker av en efterfrågan på arkmatad inkjet, som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och stora volymer; produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset.
Med den nya skrivaren anser man, att man kan leverera en lägre total ägandekostnad och har en låg energiförbrukning, med flertalet energicertifikat.

– Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in, som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar. Vi breddar vårt erbjudande och fortsätter att addera mervärde till våra kunder, säger Jan-Olof Jungersten, VD på Visutech.
– Tillsammans ökar vi möjligheterna, när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet, för stora volymer till riktigt låga körkostnader. Det blir nu de bästa av två världar för våra kunder.

Den nya inkjetprintern uppges ha en mängd olika alternativ för efterbehandling och tanken är att den ska trycka bl a direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, tidskrifter, böcker och kuvert.