Lanserar brodyrmaskin med AI

Lanserar brodyrmaskin med AI

Publicerad
2022-01-11
Skribent
Redaktionen

Den nya brodyrmaskinen med AI – TMEZ-SC1501 från den stora tillverkaren Tajima – har nu gjort intåg på den svenska marknaden.
I slutet av fjolåret kunde Boråsbaserade ACG Nyström presentera den på plats i huvudkontoret.

Det som gör den unik, är att det är en maskin som automatiskt hanterar och reglerar trådmatningen i brodyren. Med andra ord, maskinen tänker själv och löser eventuella problem.

– TMEZ-SC1501 är världens första brodyrmaskin, som automatiskt justerar tråden, vilket eliminerar behovet av manuell justering av spänning från operatören, förklarar Perry Sandell, avdelningschef för brodyr på ACG Nyström.
– Den är riktigt finurlig och analyserar varje stygn i en design, för att sedan se till att varje typ av stygn blir rätt, oavsett vad. Dessutom känner maskinen av hur tjockt tyget är, för att mata på rätt mängd tråd.

Tänk exempelvis om man broderar över en sömn i ett plagg, då kan tjockleken öka väldigt mycket. Tack vare att maskinen känner av detta och tar i beaktande om man broderar satin- eller rakstygn, blir alltid resultatet korrekt. Dessutom minskar kraven på operatörens skicklighet. På ren svenska; adjö till trassel och problem.