Kryptovalutor – nu på kortet

Kryptovalutor – nu på kortet

Publicerad
2022-01-05
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

I slutet av fjolåret meddelade Mastercard, att man gör sig redo för att banker och handlare i betaljättens partnernätverk inom kort ska kunna integrera kryptotjänster i sina produkter.

Det innefattar bitcoinplånböcker, betalkortstjänster och lojalitetsprogram, där flyg- och hotellpoäng kan konverteras till bitcoin. Det skriver ComputerSweden och hänvisar till nyhetskanalen CNBC.

Ett digitalt partnerskap
Som ett led i detta har Mastercard ingått ett partnerskap med kryptobolaget Bakkt. Sherri Haymond, som är chef över digitala partnerskap på Mastercard, säger i en intervju med CNBC:

– Vi vill erbjuda alla våra partners möjligheten att enkelt lägga till kryptotjänster till vad det nu är de gör.
– Våra partners, om de nu är banker, fintech-bolag eller handlare, ska kunna erbjuda sina kunder möjligheten att köpa, sälja eller ha kryptovalutor genom en integration med Bakkt-plattformen.

Nyheten berör tusentals banker och miljontals handlare, som nu kommer att kunna integrera kryptovalutor i sina produkter. Mastercard har relationer till mer än 20 000 finansinstitutioner globalt och 2,8 miljarder kort är anslutna till deras nätverk.
Mastercards ställningstagande kan innebära en betydande ökning av bl a bitcoin framöver.

Läs mer här; https://www.businesswire.com/news/home/20210901005756/en/Bakkt-Study-Finds-Nearly-Half-of-Reported-U.S.-Consumers-Have-Invested-in-Crypto