Slår alla rekord   Torsten Jansson, VD och Koncernchef på New Wave Group

Slår alla rekord

Publicerad
2021-12-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

New Wave Group slår alla rekord trots pandemitider och allmän oro på marknaderna.
För tredje kvartalet i år ökade nettoomsättningen till mer än 1 663 miljoner kronor, att jämföra med samma period förra året; 1 470 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev en bit över 261 miljoner kronor (få 176 miljoner kronor).

För innevarande år; 1 januari till 30 september steg omsättningen till nästan 4 412 miljoner kronor (få 4 226 miljoner kronor) och resultatet blev 603 miljoner kronor (få 262 miljoner kronor).

Tittar vi på börsens reaktioner har aktien stigit från drygt 50 kronor till 169 kronor; en ökning på drygt 175%.

– Jag känner stor glädje och stolthet för våra resultat i det tredje kvartalet. Även om pandemin ännu inte är över och definitivt inte var över under detta kvartal, öppnas samhället upp mer och mer, säger Torsten Jansson, VD och koncernchef, i en kommentar till delårsrapporten.
– Precis som

vi förutspått i tidigare rapporter ökar efterfrågan och vi ser en stark höst. Försäljningen ökade och nådde nästan 2019 års nivå. Samtliga segment förbättrade sina rörelseresultat och vi hade ett fortsatt starkt kassaflöde.

En fantastisk utveckling i Craft
Även om i stort sett alla NWGs bolag och varumärken utvecklas väl, kan man konstatera att Craft utvecklats exceptionellt bra. Grundorderna och förhandsbeställningarna från detaljhandelskunder för våren 2022 ökade med i genomsnitt 65% jämfört med 2021.
Året har hitintills varit ett bra år och jämför man med 2020, är ökningen hela 110%. Även om Craft glädjande nog växer på alla marknader och inom alla produktsegment, är man inom NWG ändå gladast över att se tillväxten på Teamwear & Club samt skor.

– Vi har bevisat genom inbrytningen på Teamwear & Club och utvecklingen på skor att vi med Craft kan lyckas snabbt i nya segment och idag växer vi extremt inom alla sporter, men framför allt inom fotbollen, fortsätter Torsten Jansson.
– På skor har vi en fantastisk tillväxt och för våren har vi nu kommit in på den första kedjan i USA; Fleet Feet och att vi bryter igenom på den amerikanska marknaden är extra roligt. Craft har många år av lönsam tillväxt framför sig.

Starkare än någonsin
Med den utveckling som varit, tror ledningen för New Wave Group mer än någonsin på framtiden. Visst finns det några orosmoln; covid19 är fortfarande ett av dem, fraktkapaciteten från Asien och längre ledtider är andra.
Fast orosmolnen är ändå långt färre och mindre än för 1,5 år sedan. Om det största bekymret är att få fram allt man kan sälja, är det ändå en betydligt trevligare situation än att vara orolig för om man kan eller kommer att kunna sälja. Visst kan det komma något resultat som blir svagare, men över tid verkar NWG på alla sätt starkare än någonsin och har förhoppningsvis framtiden på sin sida.

QR; https://www.nwg.se/globalassets/reports/kvartalsrapporter/sv/2021/q3_2021_sv_nov_4_hq.pdf