Öppet hus i Vagnhärad

Öppet hus i Vagnhärad

Publicerad
2021-12-22
Skribent
Redaktionen

Efter ett par månader i sina nya lokaler i Vagnhärad, har Folier.se äntligen börjat bo in sig ordentligt.
Därför valde man, den 26-27 oktober, att bjuda in till ett öppet hus. Här bjöds det på lättare förtäring, mingel och framförallt, kunskap om olika tekniker inom textiltryck.

– Det här känns verkligen jättebra och ju mer dagarna går, så kommer vi mer och mer på plats, säger Richard Rindelaub, försäljningsansvarig på Folier.se.
– Förutom att vi nu har den yta som behövs för lagret, har vi även det utrymme som krävs för att köra fullskaliga demos.

Epson SC-F2100

Ständig storsäljare
På plats var intresset stort för DTG-skrivarna från Epson, som även går att använda som en DTF; Direct To Film, för att printa egna värmetransfers. Även sublimering var en stor snackis.

– Det är inte så konstigt heller, eftersom att det är en extremt hållbar metod. Dock fungerar det endast till syntetiska och ljusa material, så man måste ha en polyestercoating, säger Robert Andersson, säljare på Folier.se.
– Muggar är ett exempel, det är en ständig storsäljare. Sublimering är svårt att överträffa, även när det gäller att printa idrottströjor, egna namnskyltar eller skyltar såväl till stallboxar som till sjukhus, för att nämna några exempel.

I övrigt var det fokus på skärplottrar, eko-solvent och nya förbrukningsmaterial. Det är av stort intresse, då bolaget har nischat sig mot nya företag och företag som vill börja göra mer inhouse.

En stor kundgrupp
Fast det är inte bara nya företag som söker sig till Folier.se. Man är nämligen leverantör till nästintill alla kommuner i hela landet, i och med ett projekt att digitalisera slöjden i skolan.

– Exempelvis ger en Cameo-skärplotter, med mjukvaran Silhouette Studio, eleverna möjligheten att använda digitala verktyg i slöjden kombinerat med traditionella material, förklarar Richard Rindelaub.
– För att inte tala om alla fritidsgårdar som investerar i projekt, för att unga ska lära sig spännande grejer. Framtidens ungdomar kommer redan från barnsben veta vad en skärplotter är.

Det är en lite unik kundgrupp, som gjort att Folier.se kunnat fortsätta att växa under det gångna året. Allt som allt är man nöjd med dagarna och hade mellan 10-15 inbokade besökare per dag.