Internetanvändandet i Sverige

Internetanvändandet i Sverige

Publicerad
2021-12-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Internstiftelsen tar varje år fram rapporten; Svenskarna och internet, som speglar hur vi i samhället använder just internet.
I årets upplaga framträder en tydlig bild av ett digitaliserat samhälle, där det uppkopplade livet är en självklar del i arbete, skola och fritid.

Större del av vardagen
Av hela befolkningen, använder 9 av 10 internet varje dag och var femte person, som är i en relation idag, träffade sin partner på nätet. Intressant är ändå att, även om mediekonsumtionen till stor del är digitaliserad, är traditionell radio och böcker fortsatt populära.

– Det blir alltid tydligare att framtiden är digital och nu ser vi hur svenskarna flyttar ut allt fler av sina vanor på nätet, säger Måns Jonasson, internetexpert på Internetstiftelsen.
– Man lyssnar på nyheter i sina smarta högtalare vid frukostbordet, kollar flödet på Instagram eller Facebook på lediga stunder, beställer mat och kläder via nätet, strömmar film och musik och spelar spel.

Rapporten som helhet är väldigt omfattande och uppdelad i olika delar, allt för att man ska få en så rättvis bild som möjligt, av läget.

Läs rapporten här; https://svenskarnaochinternet.se/app/uploads/2021/09/internetstiftelsen-svenskarna-och-internet-2021.pdf