Fespa har ny ordförande   Christophe Aussenac och Christian Duyckaerts

Fespa har ny ordförande

Publicerad
2021-12-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Under Fespa-mässan, den 12-15 oktober i Amsterdam, Nederländerna, nyvaldes organisationens 18:e ordförande; Christophe Aussenac. Han tar över efter Christian Duyckaerts, som fortsätter som Asienambassadör.
Den nya ordföranden har varit styrelseledamot sedan 2014 och är den som leder den nationella föreningen i Frankrike. Sedan 2017 har Christophe Aussenac varit vice ordförande.

– Att bli ordförande vid Fespas första fysiska mässa sedan 2019, är både emotionellt och ärofyllt. Speciellt efter en sådan ovanlig period i våra privat- och arbetsliv, kommenterar Christophe Aussenac.
– Jag själv som tryckare, tycker att Fespa spelar en avgörande roll, i att stötta vårt globala samhälle mot fortsatt utveckling, för att förnya sig och mot att ta sig an både nya utmaningar och möjligheter. Speciellt när det kommer till att ta ansvar för miljön.

Christophe är en grundarna till det franska företaget Autorise Toute Creativité, som sysselsätter 60 personer och arbetar med bl a skyltar, grafik, display- och kassatjänster.

Dags att gå vidare
Anders Nilsson, som suttit i styrelsen för Fespa sedan år 2000 och var ordförande 2007-2010, lämnar sina uppdrag, både för globala Fespa och Fespa Sweden. Detta bekräftar Anders i ett mail till redaktionen, där han berättar att han tycker det är dags att ge nya krafter en chans att vidareutveckla Fespa.

Läs reportaget vi skrev om Gamleby Screen, som ägs och drivs av Anders Nilsson, här; https://screen-marknaden.se/2019/07/vill-se-fler-ungdomar-som-grafiska-entreprenorer/