Fyra nya från Mimaki

Fyra nya från Mimaki

Publicerad
2021-11-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Denna höst har Mimaki lanserat fyra nya UV LED-skrivare i UJF-serien, som alla är byggda för att leverera högkvalitetstryck.
Exempelvis ser vi en uppdaterad version av Mimaki UJF-7151, som lägligt nog fått beteckningen UJF-7151 plus II samt tre mindre, men avancerade småformatsprinters i den nya UJF-MkII e-serien.

Samtliga av de nya skrivarna har även stöd för RasterLink 7, med variabeldata, som största fördel och som har möjlighet att styras av extern utrustning.

Snabbare och större bredd
Den uppdaterade versionen av UJF-7151 har man nu utrustat med totalt 8 printhuvuden, vilket gör att man kan printa med upp till 8 olika färger och lack, eller köra en konfiguration med 2 x CMYK.
Genom att köra 2 x CMYK, kan man nå en produktion upp till 190% snabbare än föregångaren. Skrivaren uppges kunna leverera en printkvalitet på upp till 1800 dpi. Med det nya systemet i enheten, ska resultatet bli skarpare kanter, finare linjer och färre ojämnheter.

– Återigen visar Mimaki vägen med nya lösningar, som har utvecklats specifikt, för att användarna ska kunna öka konkurrensfördelarna och boosta lönsamheten, säger Simon Nyman, produktansvarig för print hos Signcom.

Med certifierat bläck
När det kommer till de mindre maskinerna, utmärker sig den nya höjdsensorn extra mycket. Den kan mäta jobben på ett mer precist sätt än tidigare och klarar både glas och transparenta objekt.
I övrigt erbjuds en banbrytande bildkvalitet och stabilitet för utskrift på en mängd olika mjuka och hårda artiklar, som till exempel läder, trä, akryl, metall och glas.

– Att alla nya UV-bläck i UJF-serien är Greenguard Gold-certifierade känns också mycket, mycket bra, fortsätter Simon Nyman.
– Med tanke på både outstanding kvalitet och tidpunkten, då alla börjar komma i gång, blir jag inte förvånad om vi än en gång får uppleva den succé som föregångarna skapade.

Läs mer på; https://www.mimakieurope.com/news/mimaki-pushes-creative-boundaries-in-industrial-printing-with-new-high-performance-and-high-quality-direct-to-object-inkjet-printers/