Utbildning på risfältet

Utbildning på risfältet

Publicerad
2021-10-27
Skribent
Redaktionen

Det tyska företaget Strauss, som tillverkar arbetskläder, bygger en ny utvecklingsanläggning, i form av ett campus, på ett risfält i Bangladesh. Deras nya campus ska fungera som en tankesmedja, som bl a ska höja kvaliteten.

Placeringen på ett risfält innebär, att företaget minskar avståndet till produktionen, som sker i den storskaliga textilindustrin som finns i Bangladesh. Dessutom ska de, som designar kläderna få en bättre förståelse för hur produktionen går till, vilket kan öppna dörrar för nya möjligheter.

(foto: Engelbert Strauss)

Stor textilindustri
En stor del av världens textilier tillverkas i Bangladesh och om man höjer kompetensen, kan det gynna även många andra. Landet är på många plan ekonomiskt eftersatt, men projekt som det här kan leda till att hjälpa landet i rätt riktning.

Svenska konsumenter börjar ställa hårdare krav, på hur produktionen går till och under vilka förhållanden. Genom att höja kompetensen kan man också förändra dessa förhållanden.