Grönvitt för succé

Grönvitt för succé

Publicerad
2021-09-01
Skribent
Redaktionen

I ett projekt mellan Hammarby Fotboll, Craft och Nordiska Textilakademin i Borås, har elever fått arbeta med att omvandla och återanvända obrukbara matchtröjor från Hammarby.
Projektet har gått under namnet #RemakeHammarby och under hösten ska man visa prototyperna under Hammarbys hemmamatcher. Exempelvis har elever använt sin kreativitet och tagit fram olika skapelser; Bajenväska, bröstnäsduk, sittunderlag, hijab, datorfodral, baddräkt, hundtröja och en tavla. Samtliga är givetvis i klubbens grönvita färger.

– Jag är så otroligt imponerad av vad de studerande har lyckats åstadkomma. Vi har valt att gå vidare med några av protyperna för att kunna producera, men inga beslut är tagna än, säger Herman Oscarsson som arbetar med merchandise på Craft Sportswear.

En bra utgångspunkt
Även på Craft, som samarbetar med många av landets klubbar och föreningar, har synen på remake förändrats sedan projektet startade. Man öppnar upp för fler liknande projekt framöver.

– Absolut. Jag har själv fått upp ögonen för hur kreativitet kan skapa magi och att vi framåt givetvis ska jobba vidare med detta på flera olika sätt i stort och smått, fortsätter Herman Oscarsson.
– Jag tror att remake eller återbruk av just supporterprodukter är en väldigt bra utgångspunkt, utifrån att det enbart med klubbfärger och ett klubbmärke skapar intresse för de nyskapade produkterna.

Klicka på den här länken (öppnas i nytt förnster) för att komma till Instagramkontot på RemakeHammarby, där man visar upp många av prototyperna.