Arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Publicerad
2021-09-07
Skribent
Redaktionen

Nu tar Guide Gloves sitt hållbarhetskoncept ett steg längre, i och med att företaget har tagit fram en serie av arbetshandskar, som produceras av bl a stärkelse från sockerbetor.
Exempelvis använder man glukosfiber i en av modellernas liner, vilket gör att handsken kan andas bättre.

– Vårt hållbarhetsarbete pågår varje dag och innefattar alla våra klimatavtryck, från våra transportlösningar till hur vi tillverkar produkter på ett sätt som minskar vår miljöpåverkan samt vilka material vi använder, säger Göran Ström, produktchef på Guide Gloves.

Genom att tillverka produkterna med en ny miljövänligare metod; där textilen är baserad på glukos, som extraherats från sockerbetor. Vidare kan man på detta sätt minimera både tvätt och sköljning i produktionen, vilket ger lägre energiförbrukning och materialspill.

– För oss på Guide Gloves handlar hållbar produktion om att utmana nuvarande tillverkningsmetoder. Om att hitta nya sätt att begränsa konsumtionen av naturresurser, utan att tumma på vare sig prestanda eller skydd, fortsätter Göran Ström.

Inom konceptet finns även modeller, som har liner av bokfiber och nylon. Detta ska ge en luftig och sval känsla.