Ny försäljningschef på Coloreel   Sven Öquist

Ny försäljningschef på Coloreel

Publicerad
2021-08-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

För att ta bolaget till nästa nivå, har Coloreel rekryterat Sven Öquist till rollen som ny försäljningschef; med titeln Vice President Sales.
Tidigare har Sven Öquist haft en liknande roll på Polestar och i bagaget finns en masterutbildning i företagsekonomi; Master of Business Administration, från Umeå Universitet.

– Vi ser nu hur marknaderna börjar öppna upp igen efter en period, som varit präglad av pandemins effekter. Vi verkar i textil- och modebranschen och märker av tydliga tecken från våra kunder, att produktionen tas upp i mer normal takt igen, inte minst när tongivande modemässor planerar att genomföras enligt plan under sensommaren, kommenterar Mattias Nordin, VD på Coloreel.
– Det innebär, att vi nu växlar upp tempot, för att nå ut på marknaden med vår produktinnovation. Vi har redan kommit en bra bit på vägen, men tiden är nu rätt att öka insatserna, då vi har som målsättning att nå miljardomsättning inom fem år.

– Sven Öquist är perfekt för rollen, som VP Sales med sin tidigare erfarenhet av att driva upp försäljningsvolymer och organisationer både i Sverige och internationellt i sina tidigare befattningar.

Den nya anställningen av Sven Öquist härleder från att Robur Ny Teknik gick in med 100 miljoner kronor, för att stötta Coloreels tillväxt. Vilket vi tidigare rapporterat om.