Jag gör som Jan Emanuel

Jag gör som Jan Emanuel

Publicerad
2021-08-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Då var årets sommarsemester till ända och jag kan inte göra annat än att känna glädje. Det var fyra veckor av mycket sol, bad och trevligt umgänge. Givetvis i mindre sällskap och på hemmaplan. Trots lättade restriktioner, tillhör jag ändå den grupp av människor, som höjde på ögonbrynen när beskedet kom.
Ja just det, man fick faktiskt både resa och flyga igen. Kanske skulle jag ha bokat en flådig nöjesresa till något semesterparadis i en eller två veckor. Eller vänta lite nu. Vad blev egentligen resultatet av resfebern? Ökad smittspridning och en deltavariant som sprider sig genom landet som en löpeld. Var det verkligen så det gick till, eller är det något som media överdriver?

Personligen vet jag inte vad jag ska tro, då jag inte har upplevt något liknande i min närhet. Oavsett vad, så riktar jag ingen kritik mot någon enskild individ. Vi är alla fria att göra som vi vill – så länge vi följer gällande lagar och regler.
Vi ska lyssna på staten och våga ha förtroende för våra folkvalda politiker och vår regering. En regering som tekniskt sett fått totalt sju missförtroendeförklaringar väckta emot sig, plus ytterligare hot om två till.
Totalt har riksdagen röstat om missförtroende 12 gånger, varav den första skedde i oktober 1980. Stefan Löfven tillträdde som statsminister i oktober 2014 och hans olika regeringskonstellationer står alltså för nästan 60% av samtliga missförtroendeförklaringar, som riksdagen har röstat om. Han står dessutom personligen för den första och hittills enda gång, som en svensk sittande statsminister blivit fälld.

Jag är inte vänsterpartist, men Nooshi Dadgostar, partiledare för Västerpartiet, är en politiker med ryggrad. Hon står upp för sina väljare och är ett föredöme. Jag gör som Jan Emanuel och tar av mig hatten för henne.

Hur som helst, innan semester startade hann vi på redaktionen besöka en hel drös av spännande branschföretag, som ni kommer få bekanta er med i detta och kommande nummer.
Vi börjar med ett nedslag hos Knivstaföretaget VN Vinyls; foliegrossisten med entreprenören Victor Palaic i spetsen. Våra vägar korsades också med Every Night Studios; ett nystartat textiltryckeri i centrala Stockholm, där musiken spelar en viktig och avgörande roll.
Missa inte heller vår intervju med branschveteranden Kaj Flick, som efter många trogna år, lämnar plats för nästa superstjärna att axla manteln.

Jag har nu fått både första och andra dosen injicerade i armen. Vad ni väljer att göra, är helt upp till er. Huvudsaken är att vi får en härlig sensommar, innan hösten är över oss igen.

Fridens liljor
Elmer Törnquist