Waynes Coffee sluter nytt skyltavtal

Waynes Coffee sluter nytt skyltavtal

Publicerad
2021-05-05
Skribent
Redaktionen

Sedan årsskiftet har kafékedjan Waynes Coffee en ny leverantör av skyltning till samtliga verksamheter i kedjan; det Skellefteåbaserade företaget Zone Systems. Inom ramarna för avtalet omfattas all typ av skyltning, en del kampanjmaterial samt tillhörande tjänster.
Kafékedjan grundades för 25 år sedan och var faktiskt först i Sverige, med att introducera kaffe Latte i landet. I och med att kedjan kliver in i 2020-talet finns stora planer med en ny grafisk identitet och ändrad utformning av interiören.

Ljusa toner
De tidigare mörka och lite dovare färgerna, ersätts av ljusa, skandinaviska toner och naturliga material som trä och läder. Syftet med förändringen är att förtydliga företagets ursprung och att särskilja sig gentemot andra aktörer i en relativt generisk bransch.

– Det finns en stor problematik med att gäster tycker det är svårt att se skillnad på de olika aktörerna i kafébranschen, säger Carina Dyberg, kommunikations- och marknadschef på Waynes Coffee.
– Som gäst vet man inte riktigt vilket kafé man besökt, då inredning och/eller övrig kommunikation är väldigt snarlikt hos många. Vi ville bryta oss loss från den stereotypa bruna kaffekänslan, som länge hängt ihop med kafébranschen.

– Att fika hos oss är att ta ställning och välja en fika, som är godare, nyttigare och bättre för planeten och det är det, vi vill ska vara tydligt.

Ett fräscht koncept
Skyltföretaget ska leverera invändiga ljuslådor, print på textilvepor, utvändiga fasadskyltar, flaggskyltar, foliering, specialbrandade gatupratare, visst montage och tjänster kring skyltlov.

– Vi känner oss stolta att få finnas med, som Waynes högra hand vad gäller skyltning och produktutveckling framöver. Waynes har ett fräscht koncept och vill värna om miljön, vilket känns både stimulerande och viktigt för oss som leverantör, säger Maria Tedestedt, Key Account Manager på Zone Systems.

Waynes Coffee har idag över 150 kaféer totalt, varav ett 70-tal utanför Sverige. Kafékedjan har en aggressiv expansionsplan och under 2021 planeras 15 nya kaféer i Sverige samt 25 nya i länder som Tyskland, Saudiarabien och Vietnam.


Läs mer om historian bakom Waynes Coffee här;
https://www.waynescoffee.se/waynes-historia/