Plockar in 100 miljoner

Plockar in 100 miljoner

Publicerad
2021-04-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Coloreel har nu plockat in 100 miljoner kronor från aktiefonden Robur Ny Teknik, för att stötta bolagets marknadsexpansion och framtida tillväxt.

– Coloreel har en innovativ lösning som jag tror kan bli mycket stor framöver. Bolagets produkter talar till en allt mer miljömedveten värld och har fantastiska försäljningsmöjligheter de närmaste åren, kommenterar Henrik Nyblom, förvaltare på Robur Ny Teknik.

I drygt tio år har det svenska bolaget utvecklat en teknik, som möjliggör digital infärgning av textiltråd, samtidigt som den används i produktion. Den patenterade tekniken kan användas för brodyr, sömnad, stickning och vävning med mera.

– Det är mycket roligt att Robur Ny Teknik, en av Sveriges främsta institutionella investerare i teknikföretag, vill följa med oss på resan. Det är ytterligare ett bevis för att vi är på rätt väg, säger Joakim Staberg, grundare och huvudägare av Coloreel.

Stor marknad
Det är på den industriella brodyrmarknaden, som Coloreel först ska etablera sig. Företaget uppger att det årligen säljs ca 750 000 nya brodyrhuvuden och total 7-8 miljoner brodyrhuvuden finns idag i drift världen över.
Vart och ett av dessa huvuden kan utrustas med en Coloreelenhet och redan vid måttliga marknadsandelar, innebär detta miljarder i omsättning med goda marginaler. Sedan ca ett år tillbaka säljs och marknadsförs Coloreels produkter till brodyrbranschen.

Trots pågående pandemi har Coloreel levererat sina produkter till elva länder i Europa, USA och Asien. Man har också inlett affärer med världens största distributör av brodyrmaskiner, amerikanska Hirsch Solutions, som redan installerat tekniken hos ett antal slutkunder i USA.