Skyddsfilm ger nu bekräftat skydd

Skyddsfilm ger nu bekräftat skydd

Publicerad
2021-03-09
Skribent
Redaktionen

Redan under sommaren 2020 kunde Hexis meddela, att deras antimikrobiella skyddsfilmer, med den patenterade tekniken Purezone, kan minska förekomsten av virus och bakterier med 95% på 15 minuter och närmare 99,9% efter en timme.
Detta jämfört med obehandlade ytor. Nu i februari kunde man dessutom flagga med att ett franskt laboratorium givit skyddsfilmerna en certifiering, som garanterar att de även skyddar mot covid-19.

– De reaktiva silverjoner, som finns i Purezone-filmerna, kommer snabbt att hämma både bakterier och coronavirus, samt förhindra deras spridning mellan två desinfektionsprotokoll, kommenderade Christophe Baudrion på Hexis Group.

I Sverige är Hexis Group representerade av Landskronabaserade Hexis AB.