Nu är förvärvet klart   (Foto; Hultafors Group)

Nu är förvärvet klart

Publicerad
2021-03-02
Skribent
Redaktionen

Idag den 2 mars tillkänna gav Hultafors Group att förvärvet av bolagen och varumärkena Fristads, Kansas och Leijona är slutfört.
Transaktionen har erhållit godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter och alla övriga regulatoriska villkor har uppfyllts.

De förvärvade varumärkena är välkända inom professionella arbetskläder för en rad olika slutanvändare och har betydande närvaro på sina nyckelmarknader; Sverige, Danmark och Finland.
Varumärkena är sedan den 1 mars en del av Hultafors Groups portfölj av premiumvarumärken inom segmentet personlig skyddsutrustning (PPE).

– Vi är väldigt glada över att välkomna Fristads, Kansas och Leijona till Hultafors Group. Det kombinerade bolaget har nu det starkaste erbjudandet inom personlig skyddsutrustning i Europa och Nordamerika, säger Camilla Monefeldt Kirstein, på Hultafors Group.
– Tillsammans har vi tillgång till ledande expertis inom arbetskläder och vi kommer fortsatt driva branschens utveckling med fokus på kundvärde, produktinnovation och hållbarhet.

Fristads, Kansas och Leijona kommer att drivas som en separat fristående enhetinom Business Unit Workwear på Hultafors Group, med egen säljkår under ledning av Anders Hülse, VD för Fristads.  Avsikten är att vidareutveckla dessa varumärken med innovation och hållbarhet som ledstjärnor.

– Fristads, Kansas och Leijona har en positiv utveckling. Vi har gjort betydande investeringar i produktsortiment, marknadsföring, IT, ERP och logistik/lagerhantering och kommer fortsatt fokusera på vårt pågående förbättringsprogram, säger Anders Hülse, VD på Fristads.
– Som en del av Hultafors Group och med starkt stöd från vår nya långsiktiga ägare Latour är ambitionen att erbjuda en ännu bättre service till våra kunder på samma nivå som övriga varumärken inom Hultafors Group.

Förvärvet är en del av Hultafors strategi att fortsätta växa och utveckla varumärken inom segmentet personlig skyddsutrustning i Europa och Nordamerika. Förutom de ovannämnda varumärkena, ingår även; Snickers Workwear, Solid Gear, EMMA Safety Footwear och Hellberg Safety i portföljen. Affären att Fristads Kansas Group på sikt lämnar sitt huvudkontor i Borås.