Med strategin; Pixel to Output

Med strategin; Pixel to Output

Publicerad
2021-01-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den italienska tillverkaren Durst har nu lanserat det senaste tillskott i P5-familjen och det handlar om den nya P5 350 med tillägget HS.
Digitalprintern lanserades under det livesända, digitala eventet Firework of Innovations, där man även presenterade ett automatiskt matningssystem, uppdaterad programvara, en komplett färgserie med LED-bläck samt nya partnerskap.

HS – med högre fart
Christoph Gamper, VD på Durst Group, presenterade sig själv och upplägget för presentationen. Därefter kom Christian Harder, global försäljningschef på Durst Group, för att presentera den nya digitalprintern; Durst P5 350 HS.
Här har tillverkaren fokuserat på såväl produktivitet, som flexibilitet. Produktionsmässigt kan 350 HS printa över 600 kvm per timme, vilket gör den till snabbast i sin klass och det är även dubbelt så snabbt som standardmodellen av P5 350. Totalt kan den nya HS-modellen konfigureras med upp till 9 färgkanaler; inklusive ljusa färger och vitt.

– Lanseringen av Durst P5 350 HS är viktig för oss, då vi har åtagit oss att ligga i framkant av innovationer i storformatsbranschen, kommenterar Christian Harder.
– Den är en i raden av innovationer vi har presenterat för marknaden, som en del i vår strategi; Pixel to Output. Dagens kunder kräver allt-i-ett-lösningar och det är det som vill tillhandahålla, i jakten på att vara en komplett lösningsleverantör.

Flexibiliteten ges även utrymme och det visades genom att man kan köra upp till 6 olika printjobb samtidigt. Genom ett automatiskt matningssystem, Durst Automat, för skivor, kan man ladda med material. Kapaciteten är upp till 3,5 meter i bredd, 2,2 meter i längd och stapelhöjden är 90 cm.
Digitalprintern kan även på ett enkelt sätt konfigureras om till att köra rulle-till-rulle.

Komplett affärslösning
Det nya LED-bläcket går under namnet POP Flexible LED och är så miljövänligt man förmår, genom att helt undvika tunga kemikalier. Bläcket, enligt tillverkaren, ska ha såväl högt färgomfång, som god vidhäftningsförmåga.

Durst satsar givetvis på sitt koncept för affärslösningar; Smart Factory. Då handlar det om programvaran Workflow, e-handeln Smart Shop, analysmodulen Analytics, affärssystemet Lift ERP samt tidigare nämnda automatiska matningssystem; Durst Automat.