Med matchkläder från Adidas

Med matchkläder från Adidas

Publicerad
2021-01-21
Skribent
Redaktionen

Svenska Basketbollförbundet har fått en ny samarbetspartner, i och med det nya avtalet med sportvarumärket Adidas, som gäller samtliga lag. Dam- och herrlandslagen, debuterade med de nya matchkläderna i landskamper mot Nederländerna och Kroatien, i november i fjol.

– Detta samarbete tillför mycket energi och förstärker Svensk Basket. Adidas är ett innovativt och folkkärt varumärke inom svensk idrott, säger Steve Dipple, kommersiell chef på Svenska Basketförbundet.
– Dessutom har Adidas en hög profil inom basket globalt, med flera svenska stjärnor samt NBA- och WNBA-stjärnor som ambassadörer.

– Att samarbeta med Adidas passar extremt väl in i den varumärkesutveckling som Svensk Basket gör nu.

Samtliga dam-, herr- och ungdomslandslag kommer alltså spela i de nya matchkläderna.

– Att inleda samarbetet med landslag är alltid ett hedersuppdrag. Svensk Basket är i en spännande fas, med siktet inställt på EM-turneringar både på herr- och damsidan nästa år, säger Elin Sundell Nilsson på Adidas Norden.
– Basket är dessutom en sport som påverkar flera delar i samhället utanför själva sporten, som t ex kulturen och modeindustrin.

– Vi vet att genom sport har vi styrkan och möjligheten att påverka människors liv och detta är något vi delar med Svenska Basketbollförbundet.