Snusdosor i 100% papp

Snusdosor i 100% papp

Publicerad
2020-12-16
Skribent
Redaktionen

Den svenska snusproducenten SNTP har nu återlanserat den historiska snusförpackningen i kartong, detta enligt uppgifter från Paper Province.
SNTP är förkortningen för bolaget Snö No Tobacco Products, som uppger att det årligen slängs över 270 miljoner plastdosor.

– Det är egentligen häpnadsväckande att en så här stor industri inte har kunnat utveckla alternativ till plast, som står för en så betydande del av miljöförstöringen i inte minst havet, säger Nils Djurklou, VD på SNTP, till Dagens Industri.

Endast en bråkdel av dessa miljontals plastdosor återanvänds, vilket är ett problem som SNTP hittat en lösning på. Man uppger att kartongförpackningarna kan återanvändas upp till och med åtta gånger, innan den slutar som biobränsle i återvinningen.
Vidare uppger Paper Province att materialet, som används till snusförpackningarna, är obelagd, flerskiktskartong som tillverkas av oblekt pappersmassa, som ger dosorna ett naturligt utseende. Materialet tillverkas av Stora Enso vid bruket i Skogshall, Värmland.

BYE-BYE PLASTIC from SNÖ NICOTINE POUCHES on Vimeo.