Datorspel inspirerar till konst   Johan Karlgren, foto Alfred Rombo

Datorspel inspirerar till konst

Publicerad
2020-11-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Sedan början av september har konstnären Johan Karlgren, fått möjligheten att dekorera kvarteret Stockholmsverken på Södermalm, Stockholm med konst.
Det är en form av ett temporärt stadsgalleri, som är tillgängligt för hela allmänheten. Inspirationen till denna typ av pixelkonst, har Johan Karlgren hämtat från datorspel och populärkultur.

– Mitt mål att skapa en glitch i matrix, när du går runt ett hörn eller sveper med blicken över en fasad vill jag att du ska få känslan att spelens fiktion har invaderat din vardag, säger Johan Karlgren.
– Klassiska industrikvarter som Stockholmsverken är extremt tacksamt för det. Här har jag möjlighet att skapa oväntade inslag i stadsrummet som kan överraska och förhoppningsvis skapa lite glädje för de som rör sig här.

Totalt har man ställt ut 15 konstverk i kvarteret på Södermalm, varav några är väl synliga. Majoriteten av konstverken har dock placerats på dolda platser och tanken är, att besökare får gå på upptäcktsfärd.