TEKO säger ja till avtalsförslag

Publicerad
2020-10-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Förbunden Teknikarbetsgivarna, Tekniktjänstearbetsgivarna och TEKO (Sveriges Textil- och Modeföretag) tackar ja till det föreslagna avtalsvärdet från De partiska ordförandena; 29 månader långt och löneökningar på 4,5%.

– Nivån är utmanande med tanke på covid-19-pandemin. Vi lever med omfattande osäkerhetsfaktorer i världshandeln med stor risk för bakslag i ekonomin, säger Teknikföretagens förhandlingschef Tomas Undin, förhandlingschef på Teknikföretagen.

En ansvarslös löneökningstakt riskerar att fördjupa krisen. Effekterna av coronakrisen är att vi i Sverige har i grunden livskraftiga företag med mycket låg betalningsförmåga. Detta måste avtalet ta hänsyn till.

– Den ekonomiska återhämtningen har mattats av betydligt, nya restriktioner till följd av smittvågor är inte längre bara en risk utan ett faktum. Samtidigt ser vi behovet av att träffa avtal som kan utgöra en stabiliserande kraft på en osäker arbetsmarknad, säger Tomas Undin.