Volati fortsätter förvärva   Nicklas Margård, foto; Volati

Volati fortsätter förvärva

Publicerad
2020-09-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Industrigruppen Volati förvärvar etikettproducenten Märkas AB, som blir placerad i affärsenheten Ettiketto. Det är industrigruppens åttonde förvärv sedan år 2019.
Märkas AB omsatte 16 miljoner kronor år 2019 och företaget utvecklar, tillverkar och säljer självhäftande etiketter till såväl konsumentvaror som industriprodukter.

– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva Märkas, som är ett bolag vi följt under lång tid. Det är ett välskött bolag med en bred produktportfölj och en stark position, inom såväl grafiska etiketter som print & apply-systemlösningar, säger Nicklas Margård, chef för affärsområdet på Volati.
– En av Märkas stora styrkor, är att bolaget ligger långt fram när det gäller etiketter för utmanande industriapplikationer.

– Förvärvet är affärsenheten Ettikettos andra tilläggsförvärv under 2020 och ett resultat av vårt kontinuerliga arbete med att identifiera potentiella förvärvskandidater som kan förstärka verksamheten.

Märkas är ett dotterbolag till Eson-Pac med ca 80-talet anställda och har produktion i Åstorp, Skåne. Bolaget grundades 1967 och tillhörde under många år tryckeriföretaget Strålfors.

– Med Märkas stärker vi vårt befintliga erbjudande inom självhäftande etiketter och ökar volymerna, vilket ger skalfördelar i produktion samt administrativa effektivitetsförbättringar, säger Nicklas Margård.
– Förvärvet passar väl in i Ettikettos strategi om fortsatt tillväxt och kommer bidra till en ännu starkare plattform som helhetsleverantör av etikettlösningar.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från slutet av september 2020. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat för 2020.