Teknisk lösning för fysiska möten

Teknisk lösning för fysiska möten

Publicerad
2020-09-21
Skribent
Redaktionen

Som första aktör i Sverige, lanserar nu Skyddat och säkrat i Sverige AB, en lösning för fysisk distansering vid möten och evenemang.
Det handlar om en bricka som hänger runt nacken. Brickan lyser och vibrerar, när en annan person med en bricka kommer för nära.

– Vi har redan sett ett mycket stort intresse från marknaden. Behovet av att mötas fysiskt är enormt, säger Jonathan Tigrar, VD på Skyddat och säkrat i Sverige.
– Många företag bygger sin affärsidé kring möten och andra ser att de tappar i kreativitet och arbetsglädje när fysiska möten uteblir. Nu kan man mötas på ett säkert och avslappnat sätt, om än i mindre skala än tidigare.

Företagets inledande tester har fallit väl ut. Resultatet uppges vara att systemet är lätt att använda, fungerar överallt och endast tar 10 minuter att sätta upp. När Skyddat och säkrat AB nu kör de första eventen i skarpt läge sker det i Uppsala som är företagets bas och utgångspunkt.

– Som serieentreprenör drivs jag av att lösa problem. Vår produkt kommer att kunna bidra till återstarten av det svenska samhället och ge företag som gått på sparlåga en möjlighet att komma igång igen, fortsätter Jonathan Tigrar.

En variant av detta testades på fabrikerna hos Ford i Plymouth, Michigan, USA, redan under våren 2020. Där fick de anställda bära speciella armband, som vibrerade om man kom för nära en kollega. Då var säkerhetsavståndet satt till 6 fot, vilket är 183 cm.
Hemsidan www.mestmotor.se skrev en artikel om det (länk).