Fossilfria etiketter lanseras

Fossilfria etiketter lanseras

Publicerad
2020-09-30
Skribent
Redaktionen

Boxon Produktion AB är en av få FSC-certifierade etikettproducenter i Norden. Med certifikatet kan företaget garantera att deras etiketter och produktionsverksamhet uppfyller FSC-standarder. Etiketter med FSC-märkning garanterar, att produkten kommer från en skog som förvaltas ansvarsfullt.

I sin produktion i Borås erbjuder man nu etiketter på fossilfri PP. Etikettmaterialet har samma egenskaper som tidigare, men är framställt på ett mer hållbart sätt. Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del av Boxons strategi. Till skillnad mot tidigare syntetmaterial framställs de fossilfria etiketter utifrån en restprodukt, tallolja, från pappersproduktion. Processen kallas Mass Balance Approach och är ISCC-certifierad.

I etikettproduktionen lyfter Boxon fram varumärken varje dag. Här trycker företaget alla typer av etiketter; allt från tvättråd och enkla, neutrala etiketter till mer varumärkeshöjande etiketter och avancerade skapelser i fyrfärg.