Årets Företagare finns på Tranemo Textil   Max Larsson, foto: Tranemo Textil

Årets Företagare finns på Tranemo Textil

Publicerad
2020-09-21
Skribent
Redaktionen

Som så många andra evenemang och möten, satt Covid-19 även stopp för den stora, tilltänkta företagsfesten för utdelningen av priset Årets Företagare i Tranemo. Fast man löste det på annat sätt och ordnade en lunch, för att kunna dela ut priset ändå.
Under en prisceremoni den 10 juni tilldelades Max Larsson, VD på Tranemo Textil, priset för Årets Företagare i Tranemo, från näringslivsorganisationen Företagarna i Tranemo.

– Detta är ett erkännande inte bara för mig, utan för alla medarbetare inom företaget. Vi är oerhört stolta och glada för denna utmärkelse bland så många framstående kandidater. Det bevisar att vi har en bra strategi och motiverar oss att fortsätta arbeta mot våra mål, säger Max Larsson.

Motiveringen lyfter fram förmågan att arbeta med ständiga förbättringar för att bibehålla hög kvalitet, stabil utveckling samt framstående position inom branschen i Sverige och Europa genom tydliga kärnvärden och en fastställd miljöstrategi.

En utmärkelse med historia
Årets Företagare är Företagarnas största utmärkelse med gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. De som utses lokalt går vidare till regionala finaler och vinnarna där går vidare till riksfinalen den 16 oktober; med en galamiddag på Stockholms Stadshus.

Om Tranemo Textil
Arbetsklädestillverkaren Tranemo Textil grundades år 1934 i Tranemo, där huvudkontoret och det europeiska logistikcentret finns. Inom koncernen ingår även säljbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien/Irland, Holland/Belgien, Tyskland och Portugal. Företaget uppger att man årligen distribuerar årligen över 600 000 plagg till kunder över hela Europa. Produktionen sker i egna anläggningar i Europa.
Tranemo Textil har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt olyckan, eller lindrat konsekvenserna av den. Främst finns kunderna inom el och kraft, smältverk och gjuteri, svets, järnväg, kemi och petrokemi.