Utökar samarbetet med Kesko Sverige   K-Rauta i Järfälla

Utökar samarbetet med Kesko Sverige

Publicerad
2020-08-21
Skribent
Redaktionen

Redan under hösten år 2017 inledde DePalma Workwear ett samarbete med K-Rauta, som tillsammans med K-bygg och Onninen bildar Kesko Sverige.
Nu utökas samarbetsavtalet för att även innefatta K-Bygg, som har 35 butiker i hela landet.

– Kesko var en av de första större aktörerna som visade ett genuint förtroende för oss som varumärke. Det känns därför otroligt bra att nu bygga vidare på samarbetet och utöka distributionen, inte minst gentemot proffskunden, säger Jonas Skommevik, VD på DePalma Workwear.
– Vi lämnade ett 2019 bakom oss, där vi fyrdubblade omsättningen (från 4 miljoner kronor år 2018, till 16 miljoner kronor år 2019) och signerade tre större kedjeavtal inför 2020, bland dem det utökade avtalet med Kesko.

– Trots att corona-pandemin givetvis påverkat även oss, är vi glada att vara verksamma inom en bransch som byggvaruhandeln, som fortsatt går mycket starkt och är välmående.
– Vår primära utmaning har varit nyetableringar som skjutits på tiden, varför det känns extra viktigt och motiverande att vi nu kommer igång med K-Bygg. Samtidigt har andra kanaler för oss utvecklats väldigt positivt under 2020. Vår verksamhet Online ligger exempelvis just nu på +160% gentemot föregående år, avslutar Jonas Skommevik.

Kesko Sverige ägs av det finska bolaget Kesko, en av de största detaljhandelskedjorna i norra Europa. Kesko Sverige omsatte år 2018 ca 1,8 miljarder kronor.