PacsOn börjar med egna transporter

PacsOn börjar med egna transporter

Publicerad
2020-08-25
Skribent
Redaktionen

Nu börjar PacsOn Väst, som levererar förpacknings- och förbrukningsmaterial till kunder inom industri, handel och service, med en logistikkedja i egen regi. Här ligger fokus på kundupplevelse och miljö. Först ut blir det transporter inom Jönköpings län.

Transporterna i den nya smålandsslingan körs nu med två nyinköpta lastbilar, som drivs med fossilfri HVO-diesel. Vilket betyder att man får ett nettonollutsläpp av koldioxid. Dessutom framgår det att man arbetar starkt för en hög fyllnadsgrad, som minskar miljöpåverkan i form av luft och onödiga resor.

– Våra nya lastbilar, som drivs med miljöbränsle och packas med hög fyllnadsgrad, är ett hållbart logistikalternativ som uppskattas av kunderna, säger Johan Liljekvist, VD på PacsOn Väst.

Det hela är en del av den satsning PacsOn påbörjade under 2019, när man slog ihop med Pelleviks i Falköping och Paul Hall i Jönköping; som bildade PacsOn Väst i Göteborg.

– Pellviks i Falköping hade sedan tidigare egna lastbilar och vi kände att det var något som vi ville kunna erbjuda våra kunder även i Jönköpings län, fortsätter Johan Liljekvist.
– Alla varorna packas av våra chaufförer som är väldigt rädda om godset. Det blir alltså få transportskador. Skulle det sedan vara något som man undrar över som kund så får man också ett personligt bemötande vid leveransen. Våra chaufförer blir en värdefull kontakt och är en viktig del av kundupplevelsen

I PacsOn-gruppen, som ägs av Herenco-koncernen, ingår totalt fem helägda dotterbolag, ett delägt dotterbolag samt tre samarbetspartners, som finns representerade på 15 orter. Bolagen inom PacsOn omsätter ca 1,2 miljarder och har drygt 200 anställda.
Förutom PacsOn ingår företagen Emballator, Vättern Industrier, Hamhus och The Harbor i koncernen som även är huvudägare i Nolato och Balco samt delägare i ett antal andra börsnoterade bolag.