Ecoprint hos gop

Ecoprint hos gop

Publicerad
2020-07-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Materialleverantören gop lanserar nya Ecoprint, som är en vit skummad skiva delvis tillverkad av återvunnen polypropylen, PP.
Materialet har länge varit efterfrågat bland de skandinaviska printaktörerna, där allt hårdare krav ställs från marknaden på att leverera trycksaker med fokus på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

– Vi är riktigt stolta över att vara den första leverantören i Sverige av skummad PP för den grafiska industrin, säger Martin Gut, produktutvecklare på gop.
– Att produkten dessutom är tillverkad av delvis återvunnen råvara medför att materialet är ett oslagbart alternativ i printsammanhang, där hårda krav ställs på hållbarhet, låg vikt och utmärkta tryckresultat.

Materialet är fritt från tillsatser, något som skapar goda förutsättningar för återvinning. Koldioxidutsläppen är generellt låga vid tillverkning av PP och vid eventuell förbränning bildas endast koldioxid och vatten.
Jämfört med substitut, så väger PP mindre och är enklare att frakta, vilket resulterar i lägre transportkostnader och utsläpp, skriver gop i ett pressmeddelande.

Ecoprint distribueras sedan hösten 2019 via gop i Sverige, Norge och Danmark. Materialet kommer inledningsvis att lagerföras i formatet 3050 x 1220 mm, i tjocklekarna 2 och 3 mm.