Skärbord som skär från baksidan

Skärbord som skär från baksidan

Publicerad
2020-05-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Zünd möter marknaden med tryckta förpackningar, POS-displayer och andra produkter, som kanske ökar i antal orders men i lägre kvantiteter, med sitt nya skärbord EIS Load Table. Ett skärbord som skär från baksidan.

– Du placerar helt enkelt arket med utskriften nedåt, klickar och går därifrån. Skärning på baksidan är inte svårare än så, förklarar Martin Roed Nielsen, försäljningschef på Zünd Skandinavien.
– Detta gynnar operatören, som blir mer effektiv och flexibel med skärbordet. EIS Load Table tillåter offline-registrering och jobbidentifiering, samtidigt som produktionen på skärbordet är igång. Operatören kan ladda och registrera nästa ark, medan maskinen arbetar.

Maskinen är dessutom utrustad med den patenterade kameratekniken Eye-in-the-Sky, som läser av både streckkoder och instruktioner.

– Maskinen arbetar smart genom att minska produktionstiden för kamera- och/eller kantregistrering och sparar tid genom att man inte behöver vänta på materialet.
– Inbyggt ljus indikerar statusen på jobbet och signalerar till operatören om den måste ingripa.

När Martin talar om fördelarna förklarar han; EIS Load Table ökar inte bara produktiviteten på skärjobben. Den optiska kameran för registrering garanterar också hög perfektion på resultatet, den litar varken på utskriftsinriktning eller materialets kantkvalitet.


Det handlar om utökad produktionskapacitet, minskat manuellt arbete och kan integreras med en robot för en helautomatiserad produktion.