Idealliance till Brobygrafiska   Lars-Olof Zetterqvist och Tommy Bonté

Idealliance till Brobygrafiska

Publicerad
2020-05-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den 13-15 oktober står Brobygrafiska i Sunne, Värmland värd åt Nordens första G7 Expert Training & Certification; en utbildning i en kalibreringsmetod för att styra processfärgerna i tryck, mot en tryckkurva som kallas för NPDC; Neutral Print Density Curve.

– Vi på Idealliance är peppade över att samarbeta med Brobygrafiska för årets första G7 Expert Training & Certification, med Steve Smiley som värd, säger Alan Lawlor, VD på Idealliance-Europe.
– Alla som går utbildningen kommer kunna tillämpa G7-metoden i sina egna verksamheter, för att möta de allt tuffare kraven som varumärken har idag. Det är ett ypperligt tillfälle för den grafiska branschen i Norden.

Kalibreringsformen G7 har kommit att bli en exakt och konsekvent metod för att mäta och jämföra färg, utifrån en kolorimetrisk formel som bygger på SCTV-värden, istället för TVI.
Konceptet har varit framgångsrikt på flertalet platser runtom i världen och processen har tillämpats i hårdvaran, hos några av de största aktörerna inom färgmätning. Detta för att operatörer inom samtliga trycktekniker, på ett enkelt och exakt sätt, ska kunna matcha slutresultat och färgprov så bra som möjligt.

https://brobygrafiska.se/en/idealliance-g7/