Maskinparken effektiviseras   Marie Jonson de Sharengrad och Jan Veres

Maskinparken effektiviseras

Publicerad
2020-04-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Med effektivitet och kvalitetshöjning i sikte, har tryckerikedjan JustNu valt att förnya maskinparken, med maskiner från Konica Minolta.
Totalt sett ska tryckerier på 16 orter bli försedda med antingen Accuriopress 6100 eller Accuriopress 4070.

– Vi är otroligt glada och stolta att kunna tillkännage att JustNu återigen har valt att fortsätta samarbetet med oss på Konica Minolta, säger Marie Jonson de Sharengrad, ansvarig säljare på Konica Minolta.
– Genom den nya investeringen följer JustNu med oss i utvecklingen och nyttjar helt ny teknik. Med 16 stycken nya maskiner är detta den största Production Printing-affären i Europa i år.

För tryckerikedjan JustNu hör snabba leveranser, lokal närvaro och trycksaker av hög kvalitet till vardagen. Det är inte helt ovanligt att kunden skickar sin tryckfil och tätt därefter sätter sig i bilen, för att åka och hämta upp det slutgiltiga resultatet. Därmed blir maskinernas effektivitet ett nav i produktionen, varför dessa faktorer förstås varit avgörande för beslutet.

– I vår verksamhet är det avgörande att kunna leverera trycksaker väldigt snabbt och det gör våra fantastiska medarbetare varje dag, året runt. Det är därför kunderna kommer till oss, berättar Jan Veres, VD på JustNu.
– Därför handlar det här beslutet inte endast om hårdvara. Det var dags för oss att byta maskiner, men för oss är det organisationen omkring som är helt avgörande. Support, service och direktkontakter med en leverantör som alltid ger snabb respons är extremt viktigt för oss.

– Då vi sedan tidigare har tydliga bevis på hur väl det fungerat med Konica Minolta, så kändes beslutet naturligt för oss. Även efter en jämförelse av olika möjligheter.

Accuriopress 6100

Minimerar handpåläggningen
Genom att integrera enheten IQ-501 i samtliga maskiner, minimeras manuella moment med ett kvalitetssäkrat resultat och ökad produktivitet. Så väl fram- och baksidespasset som färgstabiliteten kan enkelt säkerställas i realtid.
Integrerad densitetsbalansjustering, densitetskontroll och justering, registerjustering av fram-/baksida, färgjustering i realtid och skapande av egna profiler är bara några av de fördelar som JustNu kommer att ha tillgång till.

– Med den här typen av automatisering kommer vi att frigöra tid, samtidigt som vi ytterligare säkerställer att vi håller högsta möjliga kvalitet på samtliga anläggningar. Detta ger oss mer tid till att ta hand om våra kunder och våra kunder är det viktigaste vi har, säger Jan Veres.

Ett långt samarbete
Tidigare hade JustNu 20 stycken BizhubPress 1070. Företaget har denna gång valt att investera i 6 stycken Accuriopress 6100 och 10 stycken Accuriopress 4070 – en kombination som ger nya möjligheter tillsammans med ökad produktivitet. Samtliga maskiner supporteras av extern Fiery RIP, vakuummatade papperskassetter, magasin för long sheet, kuvertfuser, IQ-501 samt utmatningsenhet med häft. Hela maskinparken ska installeras före utgången av augusti 2020.