Kartongkort på BAFTA-galan   Reseplånboken, på BAFTA-galan delades ut till allanominerade och presentatörer, innehöll kort tillverkad av återvunnen plast

Kartongkort på BAFTA-galan

Publicerad
2020-04-06
Skribent
Redaktionen

När det brittiska film- och TV-institutet; British Academy of Film and Television Arts, planerade inför årets upplaga av BAFTA-galan, ville man ta ett steg mot ökad hållbarhet.
En av traditionerna är att alla nominerade och alla presentatörer, får en presentpåse med sig hem. Detta ersattes i år av en reseplånbok, tillverkad av återvunnen plast, som innehöll flertalet presentkort av kartong.
De utdelade korten var något man kallar Green Gift Cards från brittiska Live Wire. Utgångsmaterialet är kartongen Invercote Duo, från Iggesund Paperboard, som baserar sin tillverkning på råvara från välskötta och certifierade skogar.

– Debatten om plastanvändning får folk att undra varför man ska använda ett fossilt material till någonting som bara används några få gånger när det finns alternativ med mycket lägre klimatpåverkan, kommenterar Graham Lycett, VD för Green Gift Cards.

Presentkorten blev ytbehandlade med ett cellulosalaminat, vilket förstärkte ett luxuöst och glänsande intryck. Dessutom uppges det att tillverkningen släpper ut 97% mindre fossil koldioxid än ett motsvarande plastkort.

Bildtext: